Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO Slimline je novo diskretno rešenje za linijsko odvodnjavanje dvorišta i okućnica, bez saobraćajnog opterećenja. Telo kanala je izrađeno od plastike otporne na mraz, a usko prorezane rešetke od crnog ili srebrnog eloksiranog aluminijuma, korten čelika i nerđajućeg čelika. ACO Slimline kanali su jednostavni za rukovanje, ugradnju i čišćenje.

ACO Slimline - diskretan i vidno lep

4 vrste dizajnerskih rešetki

(od crnog ili srebrno eloksiranog aluminijuma, korten čelika ili nerđajućeg čelika) za različite površine. Posebno dobar efekat u kombinaciji sa pločicama velikog formata


ACO Slimline sa rešetkom od korten čelika
ACO Slimline sa rešetkom od nerđajućeg čelika

ACO Slimline sa rešetkom od crnog eloksiranog aluminijuma
ACO Slimline sa rešetkom od srebrnog eloksiranog aluminijuma

ACO Slimline se primenjuje za odvodnjavanje područja oko kuće gde nema nikakvog saobraćajnog opterećenja. Prvo što treba da uradite je da odredite gde treba da se ispušta sakupljena voda / kišnica. Opcije uključuju jarak, kanalizaciju ili sistem infiltracije. Kišnica se na ovaj način ne odvodi već prodire u tlo, čime se poboljšava prirodna ravnoteža vode u zemljištu.

1. ACO Slimline ima izbor horizontalnog, vertikalnog ili čeonog izliva. Čeoni izliv je integrisan u čeoni poklopac, dok se za horizontalni ili vertikalni izliv koriste vezni elementi sa odgovarajućim izlivom. Za vertikalni izliv potrebno je izbušiti rupu (Ø 45 mm) na dnu kanala gde će se postaviti vezni element sa vertikalnim izlivom. Za horizontalni izliv izbušite rupu na odgovarajućem mestu na bočnoj stranici kanala i postavite vezni element sa horizontalnim izlivom.

Pažnja

Povežite maksimalno 6 metara ACO Slimline na vertikalni izliv i maksimalno 5 metara ACO Slimline na horizontalni izliv. Kod ovog sistema nema zaštite od neprijatnih mirisa, te je potrebno da napravite sifon koristeći komercijalno dostupan materijal od cevi prilikom spajanja na kanalizaciju.

2. Iskopajte rov dubine oko 15 cm i širine 16 cm. Betonski temelj mora biti visok najmanje 5 cm.

3. Pomešajte beton za temelj sa tri dela peska i jednim delom cementa. Napunite rov polusuvim betonom tako da nakon zbijanja bude debljine najmanje 5 cm. Pritisnite spojnice oko elemenata kanala i montirajte čeone poklopce. Upotrebite drugu spojnicu neposredno pre svakog završnog čeonog poklopca za bolje sidrenje. Podesite liniju kanala na odgovarajuću visinu. Ispunite rov sa svake strane kanala do donje strane popločavanja polusuvim betonom i nabijte ga. Rešetku uvek ostavite na kanalu kod ugradnje!

Saveti

  • Za novo popločavanje preporučujemo da dobro proverite nivelaciju terena, jer je ACO Slimline potrebno da uvek bude postavljen 3-5mm ispod ivice popločanja.
  • Ako ACO Slimline ugrađujete u postojeći kanal, preporučujemo da napravite šablon od drveta željene visine, za lakše polaganje ACO Slimline sistema za odvodnjavanje.
  • Prilikom postavljanja kanala duž uzdižuće strukture, koristite asimetrični vezni element sa samo jednom ušicom napred
ACO Slimline brošurapdf
ACO Slimline detaljipdf
ACO Slimline - uputstvo za ugradnjupdf