Zaštita privatnosti i poverljivost podataka o ličnosti

Pravila zaštite ličnih podataka na internet stranici www.aco.rs u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (‘’Sl glasnik RS’’, br. 87/2018).

1. Opšte informacije

Ova Pravila zaštite privatnosti (dalje: Pravila) opisuju koje vaše podatke o ličnosti prikupljamo, na koji način ih obrađujemo, u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s Vašim podacima.

ACO Građevinski elementi d.o.o.,III Industrijska zona bb, Krnješevci, MB 17485911, PIB 102900059 (dalje: “ACO“ ili “mi“) obrađuje lične podatke korisnika svojih usluga i posetilaca stranice www.aco.rs u skladu s važećim propisima kojima je regulisana zaštita podataka o ličnosti (Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ‘’Sl glasnik RS’’, br. 87/2018).

Poštujemo Vašu privatnost i obrađujemo podatke o ličnosti pošteno, zakonito i transparentno, isključivo na osnovu važećih pravnih propisa i u skladu sa Vašim pristankom na obradu.

2. Način i svrhe obrade ličnih podataka

  • Skladištenje IP adrese. IP adresu koju je poslao Vaš veb pretraživač čuvamo tokom 7 (sedam) dana, strogo u svrhu identifikovanja, ograničavanja i uklanjanja napada na našu internet stranicu.

Posle 7 (sedam) dana brišemo Vašu IP adresu. Pravni osnov za obradu ovih ličnih podataka predviđen je u čl. 12 st. 1. tačka 1. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

  • Podaci o upotrebi. Kada posetite našu internet stranicu, podaci prikupljeni korišćenjem iste privremeno se čuvaju na našem web serveru, u statističke svrhe, a sve radi poboljšanja kvaliteta naše internet stranice.

Ovaj skup podataka sadrži:

  • stranicu sa koje se zahtevaju podaci
  • ime datoteke podataka
  • datum i vreme upita
  • količinu prenesivih podataka
  • status pristupa (datoteka poslata, datoteka nije pronađena)
  • opis i vrstu pretraživača koji se koristi
  • IP adresa računara koji je podneo zahtev skraćena je do te mere da nije moguća ponovna identifikacija bilo kakvih ličnih podataka

Skup podataka iz prethodnog pasusa se skladišti anonimno.

  • Kontaktiranje. Ukoliko nam se obratite s vašim upitima o proizvodu i uslugama, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati. Lični podaci koju su nužni za rešavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 24 meseca od dana primanja u skladu sa propisima kojima se uređuju prava potrošača.
  • Otvorene prijave za posao. Podatke koje nam pošaljete kroz otvorene prijave za posao obrađuju se isključivo u svrhe obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju, a čuvaju se dve godine.

3. Način i svrha korišćenja 'kolačića'

Koristimo kolačiće na našem sajtu.

Kolačiće koristimo kako bismo otkrili interese Vašeg korišćenja i posebno popularna područja naših internet stranica, te kako bismo pomoću tih informacija poboljšali dizajn internet stranice i učinili ih još jednostavnijima za korišćenje. U istu svrhu koristimo i analitičke alate Adobe Analytics i Google Analytics.

Funkcije i primena kolačića

Kolačići su male datoteke koje se sa internet stranice koju posetite spremaju čuvaju na Vašem krajnjem uređaju. Na osnovu toga možemo npr. prepoznati je li između Vašeg uređaja i naših internet stranica već postojala neka veza ili druge postavke koje preferirate. Kolačići mogu da sadrže i podatke o ličnosti.

Postoji razlika između privremenih kolačića (session cookies), koji se brišu kada zatvorite svoj pretraživač, i trajnih kolačića koji se skladište i nakon što je vaša poseta sajtu završena. Kolačići mogu da sadrže podatke koji omogućavaju prepoznavanju uređaja koji se koristi. Ipak, u nekim slučajevima, kolačići sadrže samo informacije o određenim podešavanjima koji nisu podaci o ličnosti.

Na svom sajtu koristimo privremene i trajne kolačiće. Podaci se obrađuju u skladu sa članom 12. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (‘’Zakonitost obrade’’), a u cilju optimizacije ili omogućavanja korsničkog iskustva i poboljšanja prisutnosti našeg web sajta.

Ako koristite naše internet stranice, time pristajete na upotrebu kolačića.

U svakom trenutku možete povući svoju saglasnost za obradu. Molimo vas da koristite jednu od sledećih opcija:

Možete da odbijete upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih podešavanja u vašem pretraživaču, ali imajte na umu da ako nastavite u skladu sa tim možda nećete moći da iskoristite punu funkcionalnost ovog web sajta.

Takođe možete da sprečite Google da prikuplja podatke koje generiše kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu web sajta (uključujući vašu IP adresu) i da obrađuje ove podatke tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak za pretraživač dostupan na sledećoj vezi (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en ).

4. Prenos podataka drugim licima

ACO će Vaše lične podatke prosleđivati drugim licima isključivo na osnovu postojeće zakonske obaveze, odnosno opravdanog zahteva nadležnih državnih organa.

Po potrebi podaci o ličnosti će se prosleđivati i pouzdanim licima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke podrške, održavanja informacionog sistema, istraživanja tržišta ili sličnih potreba uz obavezne mere poverljivosti i zaštite podataka o ličnosti.

5. Zaštita podataka o ličnosti

Prikupljene podatke o ličnosti obrađujemo uz obaveznu primenu odgovarajućih pravnih, tehničkih, organizacionih i kadrovskih mera sigurnosti kako bismo sprečili svaku neovlašćenu obradu podataka na koji način se obezbeđuje integritet i poverljivost obrade.

Pristup Vašim podacima o ličnosti ograničen je samo na one zaposlene kojima su te informacije nužne u pružanju naših usluga. Svakodnevno radimo na edukaciji naših zaposlenih o važnosti poverljivosti podataka i čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih više nego što je potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

6. Vaša prava kao korisnika

Kao korisnik internet stranice, Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Vam daje određena prava prilikom obrade Vaših podataka o ličnosti.

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi Vaših ličnih podataka i zatražiti ostvarivanje sledećih prava:

  • pravo na pristup podacima koji se odnose na Vas
  • ispravku ili dopunu vaših podataka o ličnosti kako bi uvek bili tačni
  • brisanje ličnih podataka (ukoliko ne postoje opravdani razlozi za čuvanje podataka)
  • ograničenje obrade ličnih podataka, npr. kada prigovarate tačnosti podataka o ličnosti, a za vreme dok ne proverimo njihovu tačnost
  • povlačenje saglasnosti za obradu podataka (npr. za primanje promotivnih poruka)

Ukoliko smatrate da je neko od Vaših prava povređeno možete podneti prigovor Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ul. Bulevar Kralja Aleksandra br. 15, 11 120 Beograd, e-mail adresa office@poverenik.rs.

7. Kontakt za zaštitu podataka o ličnosti

Zahtevi i upite koji se odnose na obradu i zaštitu ličnih podatka možete uputiti na adresu elektronske pošte aco@aco.rs

U skladu sa važećim zakonskim propisima kojima je regulisana zaštita podataka o ličnosti svaki zahtev/upit biće rešen u roku od 30 dana od dana prijema zahteva, s tim što rok može biti produžen za 60 dana ukoliko je to neophodno, uzimajući u obzir složenost i broj zahteva.

Podaci za kontakt službenika za zaštitu podataka o ličnosti:

Josipović Filip

ACO Građevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb, Krnješevci

Tel. +381 22 811 580

Fax. +381 22 811 590

Mob. +381 63 469 203

e-mail adresa: josipovic@aco.rs

Kontakt

Možete nas kontaktirati putem naše kartice kontakt koja se nalazi na našoj internet stranici (https://www.aco.rs/kontakt ). Našu karticu kontakt koristite slanjem Vašeg upita putem svoje e-mail adrese, na našu e-mail adresu aco@aco.rs. Možete nam dostaviti i dodatne informacije, ali to niste dužni učiniti.

Saglasnost

Slanjem ovog upita pristajete na elektronsko prikupljanje i čuvanje vaših podataka o ličnosti. Pravni osnov za obradu je čl. 12 st. 1. tačka 1. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Vaše podatke koristimo isključivo za obradu Vašeg zahteva. Saglasnost možete povući u bilo kom trenutku, slanjem zahteva na e-mail adresu josipovic@aco.rs

Facebook stranica kompanije

Radimo na zvaničnoj facebook stranici zasnovanoj na čl. 12. st. 1. tačka 1. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti pod url adresom https://www.facebook.com/ACO.rscg . Nikada ne prikupljamo, ne skladištimo I ne obrađujemo lične podatke naših korisnika na ovoj internet stranici. Podatke koje unesete na našu Facebook stranicu, kao što su komentari, video zapisi ili slike, ni u kom trenutku nećemo koristiti ili obrađivati u bilo koje druge svrhe.

Facebook koristi metode praćenja na ovoj internet stranici. Imajte na umu da Facebook može da koristi podatke vašeg profila za procenu vaših navika, ličnih odnosa, sklonosti itd. Nemamo uticaj na obradu vaših podataka od strane Facebook-a.

Youtube video snimci

Na neke od naših internet stranica postavljamo Youtube video snimke. Otvaranje ovih internet stranica dovodi do preuzimanja Youtube sadržaja. S tim u vezi, Youtube takođe prima vašu IP adresu, koja je neophodna za preuzimanje sadržaja. Nemamo uticaj na dalju obradu od strane Youtube-a.

Linkedin stranica kompanije

Bliže podatke o radu naše kompanije možete dobiti uvidom na zvanični sajt Linkedin stranice kompanije zasnovanoj na čl. 12. st. 1. tačka 1. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti pod url adresom https://www.linkedin.com/company/aco-serbia-montenegro . Nikada ne prikupljamo, ne skladištimo I ne obrađujemo lične podatke naših korisnika na ovoj internet stranici. Podatke koje unesete prilikom pristupa na našu Linkedin stranicu, ni u kom trenutku nećemo koristiti, ili obrađivati u bilo koje druge svrhe.

Linkedin koristi metode praćenja na ovoj internet stranici. Imajte na umu da Linkedin može da koristi podatke vašeg profila za procenu vaših profesionalnih sposobnosti, ličnih odnosa, sklonosti itd. Nemamo uticaj na obradu vaših podataka od strane Linkedin-a.

Instagram stranica kompanije

Koristimo i našu instagram stranicu, u skladu sa čl. 12. st. 1. tačka 1. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti pod url adresom https://www.instagram.com/aco.srb.mne/ . Nikada ne prikupljamo, ne skladištimo i ne obrađujemo lične podatke naših korisnika na ovoj internet stranici. Podatke koje unesete na našu Instagram stranicu, kao što su komentari, video zapisi ili slike, ni u kom trenutku nećemo koristiti ili obrađivati u bilo koje druge svrhe.

Instagram koristi metode praćenja na ovoj internet stranici. Imajte na umu da Instagram može da koristi podatke vašeg profila za procenu vaših navika, ličnih odnosa, sklonosti itd.

Cookies and services

Here we list all cookies and third party services that use on our website.

www.aco.rs

We set the following 1 provider cookies:
  • klaro

Google Tag Manager

We use 2 resources of this provider. You can configure this service using the privacy setting "Marketing".

Google Analytics

We use 3 resources of this provider and set the following 3 provider cookies:
  • _ga
  • _gid
  • _gat_UA-69106645-11
You can configure this service using the privacy setting "Marketing".

YouTube

We use 49 resources of this provider and set the following 3 provider cookies:
  • YSC
  • VISITOR_INFO1_LIVE
  • CONSENT
You can configure this service using the privacy setting "Youtube".

TOP