Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO referentni objekti

ACO proizvodi retko kad su zaobišli najznačajnije svetske i domaće građevinske objekte. Širok spektar kvalitetnih i pouzdanih proizvoda za odvodnjavanje površinskih voda pružaju rešenje svakom postavljenom zahtevu, od privatnih kuća do olimpijskih stadiona.

Na ovoj stranici možete videti neke od njih...


Fruške Terme, Vrdnik (2022)

Nedavno je otvorena letnja Termalna Rivijera Fruške Terme. To je kompleks otvorenih “water-fun” sadržaja koji su napravljeni po najvišim međunarodnim standardima, a omogućavaju uživanje u vodenim sadržajima na obroncima Fruške gore. Za ovaj objekat, naši partneri i prijatelji iz kompanije Arhibet su obezbedili elegantno popločavanje, dok su proizvodi naše kompanije zaduženi za diskretno površinsko odvodnjavanje. Ovi proizvodi, popločavanje i odvodnja, se idealno uklapaju i ispunjavaju sve zahteve savremene arhitekture.

Galerija fotografija

Novi Dorćol, Beograd (2022)

Inspirisan nekadašnjim industrijskim delom grada, stambeno-poslovni kompleks Novi Dorćol predstavlja jedinstveni spoj sofisticirane moderne arhitekture i istorijskih elemenata s kraja 19. veka. Poput svetskih metropola Njujorka i Londona, Novi Dorćol čuva duh starog dela grada i kroz jedinstveni arhitektonski koncept reflektuje inspiraciju i kreativnost urbanog dela Beograda.

Galerija fotografija

Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa, Zlatibor (2022)

Nedavno otvoren, hotel 5* Zlatibor Mountain Resort & Spa je idealan spoj lepote prirode, harmonije, spokoja i udobnog luksuza u najmodernijem planinskom kompleksu u regionu. Inspirisan prirodom i potrebom za istinskim odmorom i uživanjem, uz moderan dizajn i upotrebu najkavlitetnijih materijala, ovaj objekat predstavlja pravu oazu u središtu urbane turističke atrakcije koju čini Zlatibor.

Galerija fotografija

Fabrika vakcina Sinofarm, Zemun (2022)

Najavljena kao jedna od najmodernijih, fabrika vakcina Sinofarm u Zemunu je državni projekat, važan kako za Srbiju tako i za zemlje regiona. Za ovaj objekat potrebna su inovativna rešenja za upravljanje površinskim vodama i vodama unutar objekata, te su mnogi proizvodi kompanije ACO našli svoje mesto u ovako važnom projektu.

Galerija fotografija

Sirius Offices, Beograd (2021)

Moderan poslovni kompleks Sirius se nalazi u okviru poslovne zone u Bulevaru Milutina Milankovića, Blok 43 na Novom Beogradu, nazvan po najsvetlijoj zvezdi na noćnom nebu.

Galerija fotografija

Navigator Business Center, Beograd (2020)

Navigator Business Center je smešten u samom epicentru poslovnih dešavanja Beograda, u Bulevaru Milutina Milankovića, Blok 43 na Novom Beogradu, uz odličnu konekciju sa svim delovima grada. Još jedan moderan poslovni kompleks sa inovativnim građevinskim i arhitektonskim rešenjima.

Galerija fotografija

Square 43, Beograd (2020)

Kompleks Square 43 nalazi se u Bulevaru Milutina Milankovića, jednoj od najatraktivnijih lokacija koja pogoduje i poslovnoj i stambenoj funkciji objekta.

Galerija fotografija

Savski trg, Beograd (2020)

Pažljivom rekonstrukcijom Savskog trga očuvani su svi istorijski slojevi koji ovom delu grada daju autentičnost i jedinstvenu kombinaciju starog duha prestonice i najmodernijih arhitektonskih rešenja.

Galerija fotografija

Ulica Marka Miljanova, Novi Sad (2020)

Ponosni smo što je posvećenost ACO kompanije gradskim projektima u okviru Urban segmenta, doprinela funkcionalnosti, sigurnosti i estetike jedne od glavnih Novosadskih saobraćajnica. Ulica Marka Miljanova je zajedničkom investicijom grada Novog Sada i Pokrajinske vlade rekonstruisana kako bi se unapredio život građana.

Galerija fotografija

Galerija Belgrade TC, Beograd (2020)

Tržni centar Galerija Beograd otvoren na promenadi kompleksa Beograd na vodi, predstavlja najveći objekat posvećen šopingu, kvalitetnim restoranima i zabavi u regionu.

Galerija fotografija

Ušće Tower Two, Beograd (2020)

Lociran na ušću Save u Dunav, ovaj objekat je jedina zgrada sa decentralizovanim sistemom prirodne ventilacije koji je integrisan u fasadu.

Galerija fotografija

Pivara Inat, Beograd (2020)

Ako biste kuvare iz Pivare Inat pitali šta je presudno za dobro kraft pivo, odgovor bi bio, kvalitetni sastojci i voda!

Galerija fotografija

Mlekara Imlek, Beograd (2020)

Proizvodi mlekare Imlek su sastavni deo porodične trpeze već decenijama unazad. Poverenje koje im potrošači ukazuju, opravdano je kako kroz kvalitet namirnica koje koriste i ukus proizvoda koje proizvode, tako i sigurnošću da su proizvodi potpuno bezbedni za upotrebu.

Galerija fotografija

BEO Shopping centar, Beograd (2020)

Terase predstavljaju jedan od omiljenih delova posete svakom tržnom centru. Imajuću ovo na umu, novootvoreni BEO shopping centar postarao se da kao deo autentičnog iskustva koje pruža svojim posetiocima ne izostavi ni ovaj bitan element.

Galerija fotografija

Most Ostružnica, Beograd (2020)

Novoizgrađeni most kod Ostružnice, pored značaja koji ima za saobraćajnu infrastrukturu, posebnim čini i to što je prilikom njegove izgradnje primenjena takozvana tehnika "liftovanja velikih delova konstrukcije", što ga čini prvim mostom u našoj zemlji na kojem je ova tehnika korišćena.

Galerija fotografija

Beton hala, Beograd (2020)

30-tih godina prošlog veka, kao Carinski magacinski prostor, Beton hala je predstavljala epicentar industrijske zone Beograda. Danas, sa velikim brojem komercijalnih objekata, restorana i noćnih klubova, Beton hala i njeno šetalište predstavlju centar gastronomskog i noćnog života novog centra starog Beograda.

Galerija fotografija

Naučno tehnološki park Niš, Niš (2020)

Novootvoreni Naučno tehnološki park Niš će biti dom za 30 startap kompanija koje će u prostorijama ovog centra imati priliku da rade na razvijanju novih tehnologija i unapređenju IT zajednice u našoj zemlji.

Galerija fotografija

Ostružnica - obilaznica, Beograd (2020)

U cilju zaštite životne sredine i poštovanja ekoloških standarda, kao neizostavni deo u odgovornom upravljanju površinskim vodama, moramo istaknuti i njeno prečišćavanje od štetnih materija. Ovaj faktor postaje naročito bitan u vodozahvatnim područjima koja su u blizini prometnih saobraćajnica i autoputeva.

Galerija fotografija

Kalemegdan Pasarela, Beograd (2020)

Pasarela koja spaja Kalemegdansku tvrđavu i šetalište, pored toga što svojim dizajnom sama predstavlja umetničko delo, krije u svojoj konstrukciji i jedno umetničko delo u svetu odvodnjavanja.

Autori skulpture Ričard Dikon,Ko-autor skulpture, vajar Mrđen Bajić, istakao je da pasarela predstavlja "susret istoka i zapada i skulptura, na neki način, locira nestabilnu ravnotežu ovog mesta, što predstavlja deo njenog značenja."

Galerija fotografija

Tunel Brančić, auto-put "Miloš Veliki", Koridor 11 (2019)

Kao neizostavni deo u kreiranju moderne saobraćajne infrastrukture, posebno mesto zauzimaju tuneli. Njihovo projektovanje i izgradnja zahteva poseban fokus na sigurnost prilikom korišćenja, zaštitu u slučaju požara, ali i niske troškove tokom održavanja.

Galerija fotografija

Legat Nikole Koke Jankovića, Kragujevac (2019)

2019 godine otvorena je galerija, Legat Nikole Koke Jankovića, u okviru Narodnog muzeja Kragujevca, sa preko 1700 umetničkih dela i originalnih predmeta iz umetnikovog ateljea. Nikola Koka Janković, vajar, profesor Univerziteta u Beogradu i redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti rođen je u Kragujevcu, te je svom rodnom gradu i zaveštao zbirku umetničkih dela nastalih tokom sedam decenija umetničkog stvaralaštva.

Galerija fotografija

Buddha bar, Beograd (2019)

Osmišljen kao fuzija kuhinja istoka i zapada, Buddha bar je prvi put svoja vrata otvorio u Parizu sada već davne 1996 godine. 23 godine kasnije, ovaj širom sveta poznati restoran, svoja vrata je otvorio i u Beogradu.

Galerija fotografija

Belgrade Waterfront plot 18, Beograd (2019)

Kao naselje koje je prilikom projektovanja poseban akcenat stavilo na pogled koji će budući stanari imati, jer kako i sami kažu, ono što vidimo kroz prozore našeg doma definiše našu svakodnevnicu, velika pažnja je posvećena i vizuelnom uređenju njegove okoline.

Galerija fotografija

Ada Mall, Beograd (2019)

Lociran na samom početku Banovog brda prekoputa Ade Ciganlije, Ada Mall predstavlja jedinstven arhitektonski poduhvat kako zbog njegovog modernog eksterijera, tako i zbog kompleksnog procesa njegove izgradnje.

Galerija fotografija

Bela Reka restoran, Beograd (2019)

Restoran "Bela Reka" u Beogradu, kao mesto gastronomskih susreta tradicije i modernosti, lokalnog i nacionalnog, domaćinskog i kosmopolitskog, trudi se da svojom uslugom gostima probudi sva čula.

Galerija fotografija

Trg Republike, Beograd (2019)

Urbano formiranje Trga republike u Beogradu počelo je davne 1882 godine, kada je izgrađen spomenik knezu Mihailu i od tada se on zadržava kao centralna tačka starog dela Beograda.

Galerija fotografija

GTC Green Hart, Novi Beograd (2019)

Kao objekat sa misijom da se poslovni prostor učini što humanijim i prijatnijim za boravak, poslovni kompleks Green Hart u Beogradu predstavlja jedinstveno arhitektonsko rešenje koje spaja moderan dizajn i prirodu.

Galerija fotografija

Karađorđeva ulica, Beograd (2019)

Kroz Karađorđevu ulicu je davne 1894. godine prvi put prošao jedan od simbola modernog Beograda, tramvaj na električni pogon.

Kako bismo odali počast ovoj ulici i njenoj dugoj istoriji, tokom poslednje rekonstrukcije opremili smo je sa specijalnim tramvajskim slivnicima za odvodnjavanje šina, Monoblock RD sistemom za linijsko odvodnjavanje ulica u antracit boji, koja se uklapa sa okolnom završnom površinom i sa ACO Bituplan šaht poklopcima, koji zbog svoje specijalne konstrukcije predstavljaju dugotrajno rešenje za ulice sa visokom frekvencijom saobraćaja, specijalno u ovu svrhu ukrašenim grbom grada Beograda.

Galerija fotografija

Lesnina XXXL, Novi Sad (2019)

Na pitanje, “Šta je zajedničko za trkačku stazu Formule 1 i utovarnu rampu novog objekta Lesnina u Novom Sadu”, odgovor je, “ACO DRAIN®Monoblock® RD kanal” - monolitni sistem linijskog odvodnjavanja razvijen da zadovolji najviše standarde sigurnosti i izdržljivosti.

Galerija fotografija

Simina ulica, Beograd (2019)

Nazvana prema Simi Nešiću, policajcu, prevodiocu i sudskom tumaču iz 19. veka čije ime se vezuje za sukob kod Čukur česme, Simina ulica jedna je od retkih ulica u Beogradu koja nije promenila svoj naziv od 1872. godine.

Galerija fotografija

Prekršajni sud, Pančevo (2018)

Izgradnjom nove zgrade pravosudnog organa, Prekršajnog suda, Pančevo dobija savremeno arhitektonsko zdanje koje sjedinjuje namenu objekta i estetiku.

Galerija fotografija

Vrtić RSD Bajka - Dečije carstvo, Beograd (2018)

Uz pomoć proizvoda kompanije ACO, kuhinja u okviru vrtića RSD Bajka - Dečije carstvo ima higijenski sistem odvodnjavanja, Inox slivnike

Galerija fotografija

Fabrika IMI, Niš (2018)

Kompanija IMI je otvaranjem nove fabrike u Nišu dodatno učvrstila svoju poziciju vodećeg proizvođača mikroelektronike i komponenti za auto industriju u svetu.
Prilikom njenog projektovanja i izgradnje, kako bi se po otvaranju rad nesmetano odvijao, posebna pažnja posvećena je i sistemima za odvodnjavanje.

Galerija fotografija

Balkanska ulica, Beograd (2018)

Balkanska ulica, najpoznatija beogradska uzbrdica, nekada poznata po zanatskim radnjama, a danas po spoju tradicionalne i moderne arhitekture

Galerija fotografija

Poštanska ulica, Novi Sad (2018)

Poštanska ulica u Novom Sadu, ulica koja čuva stare zanate i važne objekte za kulturno-istorijsko nasleđe grada.
Posle rekonstrukcije i pretvaranja u pešačku zonu, od atmosferskih voda čuva je ACO Monoblock PD kao njen integralni deo sa funkcionalnog i vizuelnog stanovišta.

Galerija fotografija

LaPerla resort, Crna Gora (2018)

ACO Self Euroline kanali za linijsko odvodnjavanje sa rešetkom od nerđajućeg čelika i ACO XtraDrain kanali sa rešetkom od livenog gvožđa, su se postarali da hotel La Perla u Crnoj Gori ima odvodnjavanje najvišeg kvaliteta.
Pored toga što se estetski uklapaju u arhitektonsko rešenje ovog prelepog hotela, ACO proizvodi su veoma otporni na koroziju i uticaje morske klime što ih čini posebno korisnim u objektima i prostorima koji se nalaze u blizini mora. Pored ovih kanali u okviru kompleksa LaPerla hotela u Crnoj Gori od ACO proizvoda možete pronaći i ACO Multiline kanale za linijsko odvodnjavanje.

Galerija fotografija

Zumtobel, Niš (2018)

Kompanija Zumtobel kao jedan od svetskih lidera u proizvodnji rasvete, prilikom izgradnje nove fabriku u Nišu, za potrebe odvodnjavanja ovog objekta izabrala je sisteme kompanije ACO, lidera u razvoju inovativnih rešenja u oblasti upravljanja površinskim vodama i vodama unutar objekata.

Galerija fotografija

Deonica puta Pirot - Sukovo, Koridor 10 (2018)

Za nesmetano funkcionisanje saobraćajne infrastrukture, pored poštovanja propisanih procedura prilikom izgradnje, kao jednu od ključnih uloga igraju i sistemi za odvodnjavanje. Iz tog razloga, kako bi se obezbedilo efikasno odvodnjavanje autoputa, prilikom izgradnje deonice koridora 10 između Pirota i Sukova, korišćeni su ACO Qmax kanali, kao i ACO slivničke rešetke nosivosti F900.

Galerija fotografija

Stari dvor, Beograd (2018)

Stari dvor sagrađen između 1882. i 1884. godine predstavlja svedočanstvo prvog dvorskog kompleksa u Srbiji i vladavine dve dinastije, Obrenović i Karađorđević.
Po spoljašnjoj arhitekturi zdanje se smatra jednim od najlepših ostvarenja akademske arhitekture Srbije 19. veka.

Galerija fotografija

Klinički centar Niš (2017)

Novootvoreni Klinički centar Niš smatra se najmodernijim kliničkim centrom u Srbiji.

Obzirom da se usluge lečenja pružaju 24 časa dnevno, pristup centru mora biti obezbeđen uvek, bez obzira na godišnje doba i spoljašnje vremenske uslove.

Galerija fotografija

Stambeno poslovni objekat SUN CITY, Novi Beograd (2017)

Kako bi svojim budućim stanarima pružili maksimalan ugođaj i funkcionalnost prostora za život, moderni rezidencijalni objekti moraju posvetiti veliku pažnju, kako detaljima u cilju efikasnog korišćenja raspoloživog prostora, tako i sistemima za njegovo odvodnjavanje. Svaki ugrađen element mora u potpunosti ispunjavati svoju svrhu i vizuelno se uklapati u arhitektonski dizajn objekta.

Stambeno poslovni objekat SUN CITY smešten u dinamičnom delu Novog Beograda u Bloku 63, koji je tokom poslednje dve decenije postao usmeren kako ka poslovanju vodećih stranih i domaćih kompanija, tako i ka modernom i aktivnom životu.

Galerija fotografija

Podvožnjak na magistralnom putu, Sremska Mitrovica (2017)

Pre 17 vekova Sirmium i “Majka gradova” jedna od glavnih rimskih metropola i mesto Carske palate, danas nosilac laskave titule "grada budućnosti” i mosta svetog Irineja, do skoro najdužeg pešačkog mosta u Evropi - Sremska Mitrovica, grad duge tradicije koji se konstatno razvija.

Izgradnjom podvožnjaka dužine 1,7 kilometra na magistralnom putu kroz Sremsku Mitrovicu, spojeni su severni i južni deo Sremske Mitrovice i rešen je problem bezbednosti učesnika u saobraćaju, a omogućava se i širenje naselja ka Fruškoj Gori.

Galerija fotografija

Restoran Topčiderac, Beograd (2017)

Kompanija ACO je razvila potpuno higijenski dizajn rešenja, bez oštrih uglova i kritičnih mesta za zadržavanje bakterija, čime se smanjuje rizik od kontanimacije namirnica, povećava sigunost radnika i olakšava čišćenje kuhinje.

Galerija fotografija

Pešačka zona, Zemun (2017)

Taurunum, Semlin, Zimonji, Malavila, grad duge istorije čiji se prvi pisani tragovi vezuju još za krstaške pohode, gradu u gradu, Zemun.

Projektom uređenja pešačke zone u srcu Zemuna daje se poseban kontekst starom jezgru Zemuna i njegovom povezivanju sa Dunavom. Gospodska ulica urađena je u savremenom duhu po ugledu na centralnoevropske prestonice, poput Beča i Ljubljane. A za ovakav izgled zemunskog korzoa zaslužan je, kao savetnik, bečki profesor Boris Podreka. Čuveni arhitekta poznat je po tome da je majstor za uređenje pjaceta i trgova.

Galerija fotografija

Ruzveltova ulica, Beograd (2017)

Radovi na rekonstrukciji Ruzveltove ulice i Ulici Mije Kovačevića završeni su 2017. godine, i obuhvatali su rekonstrukciju tramvajske pruge, kolovozne konstrukcije i trotoara. U Ruzveltovoj ulici nalazi se i Novo groblje, kao najstariji i najznamenitije kulturno-istorijski spomenik od izuzetnog značaja i arhitektonsko delo velike lepote.

Galerija fotografija

Tuneli Šarani i Savinac, Koridor 11 (2016)

Kao neizostavni deo u kreiranju moderne saobraćajne infrastrukture, posebno mesto zauzimaju tuneli. Njihovo projektovanje i izgradnja zahteva poseban fokus na sigurnost prilikom korišćenja, zaštitu u slučaju požara, ali i niske troškove tokom održavanja.

Galerija fotografija

Nelt, Beograd (2015)

Kao kompanija broj jedan u primeni potpunih rešenja u distribuciji i logističkim uslugama, Nelt je u svom glavnom distributivnom centru u Dobanovcima instalirao potpuno rešenje za upravljanje površinskim vodama, ACO StormBrixx.

Galerija fotografija

Radisson Blu hotel, Beograd (2014)

Bez obzira da li se hotel nalazi u blizini mora ili u gradu, hotelske bašte, balkoni, terase i krovovi, izloženi su spoljašnjim uticajima koji mogu narušiti njihov izgled, ali i ograničiti njihovu upotrebu.

Galerija fotografija

Air Serbia ketering, Beograd (2014)

Kuhinje za moderne usluge keteringa, pored kvalitetnih namirnica, znanja i umeća kuvara, zahtevaju i veliku brzinu u pripremi obroka. Kako bi se ovo omogućilo na bezbedan način, neophodno je kvalitetno rešenje za odvodnjavanje i tretman otpadnih voda.

Galerija fotografija

Pupinov most (2014) i Most na Adi (2012), Beograd

Mostovi kao saobraćajnice nameću visoke zahteve u sigurnosti, kako prilikom izgradnje zbog njenog specifičnog procesa, tako i po njenom završetku zbog visokog intenziteta njegovog korišćenja.

Galerija fotografija

Regent hotel, Porto Montenegro, Crna Gora (2014)

Hotel Regent Porto Montenegro se postarao da svojim gostima pruži vrhunsku uslugu uz savršen pogled, a kako bi gosti mogli da uživaju u tom pogledu bez ometanja, za odvodnjavanje terase ugrađen je ACO Self Euroline Mini kanal sa Heelsafe rešetkom od nerđajućeg čelika. Ovim je terasa od površinskih voda obezbeđena kanalom koji se potpuno estetski uklapa u ambijent i koji je izuzetno otporan na koroziju i druge uticaje morske klime. Ovaj hotel predstavlja jedan od najprestižnijih objekata na crnogorskom primorju i svi proizvodi za odvodnjavanje i prečišćavanje vode su upravo od kompanije ACO.

Galerija fotografija

Crowne Plaza hotel, Novi Beograd (2013)

Prilikom rekonstrukcije hotela Crowne Plaza pored renoviranja njegovog enterijera i dodatnog uređivanja eksterijera, posebna pažnja posvećenja je obnavljanju i modernizaciji njegovog kompletnog sistema za odvodnjavanje.

Galerija fotografija

Kuća fudbala, Stara Pazova (2011)

Za fudbal se kaže da je najvažnija sporedna stvar na svetu. Obožavan na celoj planeti, ovaj sport privlači milione ljudi na stadione i terene. Kako bi igrači imali mogućnost da prikažu svoj maksimum, posebna pažnja se mora posvetiti funkcionalnosti terena i stadiona, a time i njihovim sistemima za odvodnjavanje.

Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije zvanično je otvoren u maju 2011. godine u opštini Stara Pazova.

Galerija fotografija