Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.


2022. je bila godina velikih izazova koje smo uspešno savladali... Izabrali smo najznačajnije rezultate kompanije ACO Srbija i Crna Gora.


Novosti u kompaniji ACO

Pregled novina u 2022. godini

2022 godina je bila i godina lepih promena i novina... ACO Grupa je dobila novi dizajn i predstavila nove proizvode, a mi smo dobili novo tržište u okviru našeg regiona... Kako bismo se prilagodili i adekvatno odgovorili na sve veće zahteve tržišta, naš tim, ACO Srbija i Crna Gora se proširio, te smo napravili novu organizaciju poslovanja i uveli nove usluge.

Pogledajte koje su to novine obeležile 2022 godinu...

ACO. we care for water | Novi korporativni dizajn

ACO je vodo-tehnološka kompanija koja štiti vodu. Nadovezujući se na našu globalnu stručnost u oblasti odvodnje koja štiti ljude od vode, sve više vidimo našu misiju kao i zaštitu vode od ljudi.
Sa ACO WaterCycle, ACO obezbeđuje sisteme koji sakupljaju i kanališu, čiste, zadržavaju i na kraju ponovo koriste vodu. Na ovaj način, ACO doprinosi očuvanju čiste podzemne vode kao vitalnog resursa i daje doprinos budućem svetu. U svojoj Agendi 2030, globalna zajednica UN je postavila poboljšanje kvaliteta vode kao jedan od 17 ciljeva održivog razvoja.
Inteligentni sistemi za odvodnjavanje iz ACO-a sve više koriste pametnu tehnologiju kako bi osigurali da se kišnica i otpadna voda odvode ili privremeno skladište. Sa inovativnom tehnologijom odvajanja i filtriranja, sprečavamo kontaminaciju vode zagađivačima kao što su masti, goriva, teški metali i mikroplastika. Danas, ACO ide korak dalje: prihvatamo izazov ponovne upotrebe vode i tako uspostavljamo ciklus uštede resursa. Za sve proizvode i sisteme, ACO pridaje veliku važnost trajnosti, ponovnoj upotrebi i niskom ugljeničnom otisku. Težnja ka održivosti je stalan proces sa kojim se svakodnevno trudimo da ispunjavamo.
ACO Grupa je globalno porodično preduzeće koje je jedan od lidera na svetskom tržištu u segmentu tehnologije vode.

Novi ACO Proizvodi

Na najznačajnijem svetskom sajmu za našu delatnost, IFAT u Minhenu, ACO grupa je predstavila nove proizvode iz oblasti upravljanja površinskim vodama i tretmanu otpadnih voda koji će odgovoriti na sve veće zahteve prouzrokovane klimatskim promenama.


ACO Srbija i Crna gora

Naša kompanija je nove ACO proizvode već plasirala na naše tržište, a jedna smo od prvih zemalja koja je ugradila ACO MultiTop Bituplan slivne rešetke - u Beogradu, ulica Kneza Miloša.

ACO MultiTop Bituplan slivne rešetke

Ove rešetke koriste dokazanu Bituplan tehnologiju - ugradnja utiskanjem direktno u asfalt čineći rešetke u ravni sa podlogom.

ACO StormSed Vortex

Hidrodinamički separator pomoću kojeg se nečistoće uklanjaju taloženjem.

ACO StormSed

Prihvata i zadržava nečistoće poput sedimenata i zaostalih ulja.

ACO StormClean

Površinsko tretiranje vode sa fokusom na TSS i teške metale, a uklanja i ugljovodonik.

ACO LipuLift

2 u 1 uređaj - separator masti sa integrisanom pumpom.

ACO OleoLift

2 u 1 uređaj - separator lakih naftnih derivata sa integrisanom pumpom.

U naš asortiman usluga dodali smo i ACO Servis

Kao jedni od svetskih lidera u razvoju i proizvodnji inovativnih rešenja u oblasti upravljanja vodama, mi smo pre svega stručnjaci za odvodnjavanje. Srećni smo što naše obimno stručno znanje stavljamo na raspolaganje našim partnerima i saradnicima (arhitektama, projektantima, distributerima…). Ne samo da Vam olakšavamo svakodnevni rad, već i dugoročno obezbeđujemo kvalitet i prednost ACO rešenja.

ACO servisni lanac – jer kvalitet ne prestaje sa proizvodom

ACO East Europe Adriatic Group

U ovoj godini ACO Srbija i Crna Gora je postala deo novoformiranog regiona u okviru ACO grupe - East Europe Adriatic, koje, pored naše kompanije, čine i ACO Slovenija, ACO Hrvatska i ACO Bosna i Hercegovina.

Zahvaljujući rezultatima i uspesima u prethodnim godinama, rukovodstvo ACO grupacije je dodalo tržište Albanije u nadležnost naše kompanije, a ceo novi region, East Europe Adriatic group, predalo na rukovođenje našoj direktorki.

PONOSNI!!

ACO Srbija i Crna Gora

Jelena Andrić Grafakos

Managing Director

East Europe Adriatic Group

Razvoj

Srđan Tomić

Head of Technical Department

+381 63 1058 483

tomic@aco.rs

Tehnička podrška

Sonja Kabiljagić

Head of Sales & Technical Administration

+381 63 469 701

kabiljagic@aco.rs

Logistika i magacin

Maja Korab

Head of Supply Chain

+381 63 469 753

korab@aco.rs

Finansije i administracija

Marička Lazarević

Finance

+381 62 390 328

lazarevic@aco.rs

ACO i Shoppster

U ovoj godini počeli smo saradnju i sa Shoppster-om, prva integrisana TV i online prodavnica, koja pruža kupovinu proizvoda preko interneta ili telefonskim pozivom. Tako su se naši proizvodi za kuće, dvorišta i bašte našli u okviru ponude na web prodavnici shoppster.rs, a takođe i u ponudi na Shoppster TV kanalu, u okviru dve emisije - jedna za kupatilski program, a druga za self program.

Naš mladi kolega Stefan Petrović se izvrsno snašao. :)

ACO Kupatilski program

ACO Kupatilski program

ACO prozvodi za kuće, dvorišta i bašte

ACO prozvodi za kuće, dvorišta i bašte

Istaknute reference

Pregled najznačajnijih referentnih objekata u 2022 godini

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac

Brza saobraćajnica Iverak – Lajkovac, sa po dve trake u oba smera, je važan projekat za taj deo Zapadne Srbije koja će povezati Valjevo sa auto-putem Miloš Veliki. Ova deonica je građevinski dosta zahtevna, a projektom je predviđeno i uređenje toka reke Kolubare i njenih pritoka što treba da spreči plavljenja u ovom delu Srbije.
Kako bi se očuvala životna sredina, potrebna su inovativna rešenja za površinsko odvodnjavanje, te je kompanija ACO, za ovaj projekat, isporučila GRP Separatore i Separatore teških metala.

Tuneli Laz i Munjino brdo

Ova dva tunela, „Laz“ i „Munjino brdo“, povezuju centralnu sa zapadnom Srbijom. Nalaze se na deonici auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine prema Požegi, a to je pitanju veoma zahtevna deonica ukupne dužine 30,9 km koja prolazi kroz brdovit teren, te je planirano da trećina pomenute deonice bude u mostovima i tunelima. ACO Srbija i Crna Gora je za ovaj projekat isporučila ACO ProTunnel -sistem za odvodnajvanje tunela.


SMATSA, kontrolni toranj

Aerodrom Nikola Tesla, Beograd

I u 2022. godini nastavili smo sa isporukama naših proizvoda u okviru faza radova na modernizaciji najvećeg aerodroma u Srbiji, Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Ovog puta smo isporučili ACO StormBrixx koji se koristi za upravljanje atmosferskim vodama (prikupljanje, zadržavanje i spuštanje u kontrolisanom vremenskom periodu).

MTU, Nova Pazova

U Novu Pazovu je stigla nemačka kompanija za remont avio-motora, MTU aero-endžins, investicija je vredna 100 miliona evra, koja otvara vrata povratku naše zemlje u mrežu evropske i svetske avio-industrije. Osnovna delatnost MTU je popravka i održavanje letelica i svemirskih letelica. Bave se dizajnom, razvojem, proizvodnjom i podrškom za motore komercijalnih i vojnih aviona, i jedan je od tri najbolja pružaoca usluga održavanja motora komercijalnih aviona i industrijskih plinskih turbina. Za ovako značajnu investiciju, ACO Srbija i Crna Gora je isporučila ACO Multiline, ACO Monoblock, ACO Inox box kanali, ACO Inox slivnici, ACO Inox cevi, ACO ShowerDrain C


Yusei Machinery, Niš

Kineska kompanija Yusei ove godine je započela izgradnju fabrike koja se bavi proizvodnjom ploča, listova, cevi i profila od plastike i gume, u Nišu. Vrednost ulaganja je 30 mil. €, a za ovakvu fabriku je potrebno bezbedna infiltracija i retenzija atmosferskih padavina, te je naša kompanija isporučila ACO StormBrixx

BIG CEE, Nova Pazova

U ovoj godini je počela izgradnja još jednog poslovnog objekta kompanije BIG CEE, deo grupe BIG Shopping Centers iz Izraela, koja trenutno poseduje i upravlja sa 60 aktivnih tržnih centara širom sveta, uključujući 27 tržnih centara u Izraelu, 9 u Srbiji i 1 u Crnoj Gori. Naši proizvodi koji su našli mesto i u ovakvom projektu: ACO XtraDrain, ACO Lipumax P, ACO Oleopator C bypass, ACO Šaht pokopac LG

Fabrika vakcina Sinofarm

Najavljena kao jedna od najmodernijih, fabrika vakcina Sinofarm u Zemunu je projekat, važan kako za Srbiju tako i za zemlje regiona. Ova fabrika će imati kapacitet za proizvodnju i do 40 miliona doza vakcina što je dovoljno ne samo za Srbiju i region, već i za neke zemlje Evrope. Prvi pogon počinje uskoro sa radom, a u prvoj fazi ovaj objekat će se prostirati na 11800 kvadratnih metara. Za ovakvu fabriku potrebna su inovativna rešenja za upravljanje površinskim vodama i vodama unutar objekata, te su mnogi proizvodi kompanije ACO našli svoje mesto i u ovom projektu: ACO StormBrixx, ACO Monoblock, ACO Oleopator C separator LND, ACO LipuMobil separator masti, ACO Triplex protivpovratna klapna


Belgrade Waterfront

Fruške Terme, Vrdnik

Nedavno je otvorena letnja Termalna Rivijera Fruške Terme. To je kompleks otvorenih “water-fun” sadržaja koji su napravljeni po najvišim međunarodnim standardima, a omogućavaju uživanje u vodenim sadržajima na obroncima Fruške gore. Za ovaj objekat, proizvodi naše kompanije su zaduženi za diskretno površinsko odvodnjavanje: ACO Euroline sa šlic rešetkom

Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa

Otvoren u 2022 godini, hotel 5* Zlatibor Mountain Resort & Spa je idealan spoj lepote prirode, harmonije, spokoja i udobnog luksuza u najmodernijem planinskom kompleksu u regionu. Inspirisan prirodom i potrebom za istinskim odmorom i uživanjem, uz moderan dizajn i upotrebu najkavlitetnijih materijala, ovaj objekat predstavlja pravu oazu u središtu urbane turističke atrakcije koju čini Zlatibor. Kao deo rešenja za upravljanje površinskim vodama i vodama unutar objekta, našli su se i proizvodi naše kompanije: ACO XtraDrain niskoprofilni, ACO Multiline niskoprofilni, ACO EuroLine, ACO DeckLine, ACO ShowerDrain, ACO Drainlock rešetke, ACO Inox Box kanali, ACO Inox higijenski slivnici, ACO TopTek Paving, ACO Lipumax


ACO Srbija i Crna Gora

Videli ste deo naših referentnih objekata i projekata za 2022 godinu, one koje smo smatrali najznačajnijim i koji su obeležili proteklu godinu.

Nadamo se još većim projektima u budućnosti, koje ćemo realizovati zajedno sa Vama. Hvala Vam što gradite budućnost sa nama.

Vidimo se u 2023 godini.


Događaji

Kratki pregled bitnijih događaja na kojima smo učestvovali ove godineACO Akademija

Jedna od stvari na koje smo jako ponosni je rad ACO Akademije

ACO Akademija u 2022 godini

ACO Akademija je otvorena za sve koji žele da nauče više o upravljanju površinskim vodama i vodama unutar objekata. Predavanja i radionice namenjene su projektantima, arhitektama i izvođačima radova, kao i svim partnerima i saradnicima kompanije kojima će naši stručnjaci preneti znanje o tome na koji način im rešenja kompanije ACO mogu pomoći prilikom izvođenja njihovih projekata.

Od otvaranja ACO Akademije 2019 godine, ova godina je bila najbrojnija u posetama i prezentacijama. Naš edukativni izložbeni prostor u okviru ACO Akademije je, organizovano, posetilo preko 200 osoba iz skoro 30 različitih kompanija.

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti da nas posete, organizovali smo ACO RoadShow prezentacije.

ACO RoadShow


ACO RoadShow prezentacije

Nastavljamo ono što smo započeli u 2021. godini...

U saradnji sa lokalnim partnerima, organizovali smo RoadShow prezentacije u različitim delovima Srbije kako bismo predstavili naše proizvode i rešenja onima koji nisu u mogućnosti da posete ACO Akademiju, kao i da bi proširili mrežu klijenata. Na 8 lokacija u Srbiji, našim prezentacijama je prisustvovalo preko 250 učesnika.

Idemo istim tempom i u 2023. godini.

Novi Sad, Srbija

30.03.2022 - hotel Hotel Park, Novi Sad

Kragujevac, Srbija

12.05.2022 - restoran Culinaris, Kragujevac

Valjevo, Srbija

19.05.2022 - restoran Zdravljak Park Inn, Valjevo

Niš, Srbija

23.06.2022 - hotel Tami Residence, Niš

Čačak, Srbija

21.07.2022 - hotel Royal Residence, Čačak

Požarevac, Srbija

11.08.2022 - restoran Marco's, Požarevac

Novi Pazar, Srbija

25.10 i 31.10.2022 - restoran Firenca 22, Novi Pazar

Svilajnac, Srbija

22.11.2022 - sala Opštine Svilajnac


Tim ACO Srbija i Crna Gora

Predstavljamo naš tim... Novi ljudi, jubileji, proslave i druženja...


Novi ljudi - za još jači tim


ACO porodica je nastavila da se širi i u 2022 godini

Kako bismo adekvatno odgovorili na sve veće zahteve u 2022 godini, kompanija ACO Srbija i Crna Gora je proširila svoju porodicu.

U naše redove primili smo nove ljude za još jači tim.

Zajedno smo jači!!

Bojana Simić - Area Sales Manager

Milan Janjić - Area Sales Manager

Stefan Petrović - Area Sales Manager


Ana Andonović - Technical Consultant

Nenad Ilić - Application Engineer

Ilija Magud - Market Segment Manager

Dejana Redžić - Sales & Technical Support


Ana Jovanović - Sales & Technical Support

Tatjana Nikolić - Sales & Technical Support

Sanja Bošković - Customer Service Officer

Ivana Matović - Logistics Officer

Jubileji


Godišnjice u kompaniji ACO Srbija i Crna Gora

I u ovoj godini smo imali značajne jubileje i godišnjice koje smo na adekvatan način i obeležili. Naravno uz prigodne poklone za kolege koji su proslavili 5 i 15 godina u kompaniji ACO Srbija i Crna Gora.

Aleksandar Neradović - 15 godina

Sales & Technical Support Specialist

Marička Lazarević - 5 godina

Finance & Administration

Radujemo se budućim obeležavanjima. :)

Aleksandar Neradovic Jubilej-2Aleksandar Neradovic Jubilej

Aleksandar Neradović - 15 godina u kompaniji ACO Srbija i Crna Gora

Marička Lazarević JubilejMaricka Lazarevic Jubilej

Marička Lazarević - 5 godina u kompaniji ACO Srbija i Crna Gora

Proslave i druženja
Stručna putovanja


Sajam IFAT - Minhen, Nemačka

Nakon pauze zbog pandemije, u Minhenu se ove godine ponovo održao najveći sajam u oblasti upravljanja vodama i životne sredine, IFAT 2022. Ovo je najznačajniji svetski sajam za ACO Grupu i prilika da se prezentuju inovativna rešenja i novi proizvodi. Deo tima ACO Srbija i Crna Gora je uživo prisustvovao ovim prezentacijama i lično se upoznao sa kolegama zaslužnim za razvoj novih proizvoda. Posetu smo iskoristili i malo da obiđemo Bavarsku i isprobamo specijalitete ovog dela Evrope.


Obuka - Češka i Nemačka

Prva obuka uživo nakon pandemije - obilazak naših fabrika u Češkoj i Nemačkoj.

Pored toga što smo se lično upoznali sa kolegama iz Češke i Nemačke, imali smo mogućnost da obiđemo proizvodnju i upoznamo se sa procesom rada. Obišli smo naše fabrike u Pribislavu i Taboru u Češkoj, i Štadlengsfeld i Filipštal u Nemačkoj.