Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.


Godina za nama, 2023. je bila godina velikih promena... Izabrali smo najznačajnije rezultate kompanije ACO Srbija i Crna Gora.


Novosti u kompaniji ACO

Pregled novina u 2023. godini

2023 godina je bila dinamična i zahtevna, godina velikih promena... ali i jedinstvena godina... Pogledajte koje su to novine obeležile 2023. godinu...

ACO Green City | Koncept grada sunđera

Razvoj drveća i njihovih krošnji u cilju spuštanja temperature gradova

Klimatske promene su ne samo budući scenario, već uveliko naša realnost. Najviše su pogođeni gradovi, u kojima ljudi osećaju velike negativne uticaje globalnog zagrevanja. Da bi se ublažile posledice klimatskih promena, urbano planiranje mora da uzme u obzir prirodno snižavanje temperature u gradskim sredinama i hlađenje gradskog prostora. Za to postoji mnogo alternativa: ozelenjavanje fasada, hladni krovovi i stvaranje urbanih zelenih zona. Ipak, najveći doprinos daju velika, senovita stabla. Najjednostavnije i najefikasnije sredstvo u borbi protiv klimatskih promena je gradsko drveće.

Princip Grada sunđera je inovativna metoda izgradnje koja osigurava da gradsko drveće može da preživi u uličnom prostoru. Ovaj princip omogućava zdrav razvoj velikih krošnji drveća u urbanim sredinama i istovremeno stvara podzemni prostor za zadržavanje kišnice. Uz pomoć Grada sunđera, korenov sistem drveća može se bez oštećenja širiti ispod popločanih površina kao što su trotoari, parkinzi i putevi.

Kao stručnjak za upravljanje površinskim vodama, ACO kompanija je osmislila modularni sistem kao deo ovog projekta i kao tehničko rešenje koje je podjednako efikasno koliko i lako za implementaciju. Prikupljena kišnica sa krovnih površina se može uvesti direktno u podzemno sunđerasto telo grada, ali se zagađena kišnica sa ulica i parking mesta mora prečistiti i kao takva uvesti u sistem Grad sunđera.

ACO Combipoint

Novi ACO Proizvodi

Na jednom od najznačajnijih svetskih sajmova za našu delatnost, BAU u Minhenu, ACO grupa je predstavila nove proizvode iz oblasti upravljanja površinskim vodama i tretmanu otpadnih voda koji će odgovoriti na sve veće zahteve prouzrokovane klimatskim promenama.


ACO Srbija i Crna gora

Naša kompanija je nove ACO proizvode već plasirala na naše tržište, a jedna smo od prvih zemalja koja je isporučila ACO Stormclean (proizvod predstavljen 2022. godine) za tretman otpadnih voda na putevima u Srbiji.

ACO Slimline

Novo diskretno rešenje za linijsko odvodnjavanje dvorišta i okućnica, bez saobraćajnog opterećenja.

ACO Easyline

Nova linija plastičnih kanala za odvodnjavanje sa rešetkama - plastični kanali sledeće generacije.

ACO Slot 8 double

Diskretan i neupadljiv sistem linijskog odvodnjavanja za terase, balkone, bazene i sanitarne prostorije.

ACO ShowerDrain Public X

Inovativno kupatilsko odvodnjavanje.

ACO NEXITE

ACO Multiline kanal od novog materijala.

ACO NEXITE kanal predstavljen na ovogodišnjem BAU Sajmu u Minhenu.

U ovoj godini ACO porodici su se pridružili novi članovi i obogatili ACO ponudu svojim proizvodima:

  • Betonwerk Neu-Ulm, Nemačka
    • poznata fabrika betonskih šlic, fuler, kanala za velika opterećenja
  • Aquafix Milieu, Holandija
    • poznata po žabljim poklopcima i tablastim ustavama

NordArt

Na ovogodišnjoj NordArt izložbi, jednoj od najvećih evropskih izložbi savremene umetnosti, Srbiju je predstavljalo čak 6 umetnika. Ovaj prestižni internacionalni umetnički događaj je nastao na inicijativu i pod pokroviteljstvom ACO Grupe i održava se već 24 godine u Rendsburgu, Nemačka. ACO Srbija i Crna Gora je i ove godine podržala umetnike iz Srbije koji su uspeli da nađu svoje mesto na kulturnoj manifestaciji kakva je NordArt. Bio je pravi podvig za ACO Srbija logistiku da umetničko delo stigne na vreme i neoštećeno.


Reference ACO Srbija i Crna Gora

Pregled najznačajnijih referentnih objekata i projekata u 2023. godini

Autoput Ruma-Šabac

Pored toga što je najvažniji infrastrukturni projekat za Srem, Mačvu i Zapadnu Srbiju, autoput Ruma – Šabac je poseban za kompaniju ACO... Prvi put u Srbiji se ugrađuje novi ACO Stormclean separator – prečišćava atmosfersku vodu od zagađenja naftnim derivatima i teškim metalima uz pomoć nove generacije filtera.

Tunel Laz

Na najzahtevnijoj deonici auto-puta Miloš Veliki, Preljina-Požega, ove godine je probijena desna cev tunela Laz, trenutno najdužeg tunela u Srbiji. I ove godine je ACO Srbija i Crna Gora za ovaj projekat isporučila ACO ProTunnel - sistem za odvodnajvanje tunela.

Tunel Beli potok

Završen sektor 6 obilaznice oko Beograda, čime se ta saobraćajnica spaja sa Koridorom 10 u punom profilu auto-puta. Tunel Beli potok je bio najzahtevniji i najvažniji je objekat na ovom sektoru u kome su ugrađene najmodernije tehnologije upravljanja i primenjena najinovantivnija rešenja gradnje. Za odvodnjavanje, upravljanje i tretman otpadnih voda u ovom tunelu, kao i u drugim tunelima na obilaznici Straževica i Lipak, izabrani su proizvodi kompanije ACO... ACO ProTunnel kanali


Benzinska stanica Sokolići

Za NIS Benzinsku stanicu Sokolići 2, kompanija ACO je isporučila i pustila u rad postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kao i ACO XtraDrain kanale za odvodnjavanje

Aerodrom Nikola Tesla, Beograd

I u 2023. godini nastavili smo sa isporukama naših proizvoda u okviru faza radova na modernizaciji najvećeg aerodroma u Srbiji, Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Ovog puta smo isporučili ACO KerbDrain i ACO KerbDrain Bridge.

Tvrđava Stari grad, Užice

Simbol grada Užica je dobio novi izgled... Pre par godina je počela rekonstrukcija i konzervacija Starog grada, srednjovekovne tvrđave sagrađene na litici iznad reke Đetinje. Na visokom, oštrom grebenu, okruženo prirodnim bedemima, podignuto je utvrđenje u XV veku kako bi štitilo grad i karavanski put koji je povezivao Dubrovačku republiku i Moravsku dolinu. Ovaj kulturno istorijski spomenik je sada pristupačniji posetiocima koji će imati priliku da vide i proizvode ACO kompanije kao deo ovog kompleksa.


Pruga Novi Sad-Subotica

Radovi se intenzivno odvijaju duž čitave trase buduće brze pruge od Novog Sada do Subotice. Grade se i novi objekti duž pruge, kao i vijadukti, nadvožnjaci, podvožnjaci, galerije, propusti... Radovi na izgradnji brze pruge Novi Sad-Subotica praćeni su isporukama proizvoda kompanije ACO za bezbedno i brzo odvodnjavanje. ACO Monoblock, ACO mostni slivnici, ACO Prepumpne šahte, ACO XtraDrain, ACO Aplexi...

KFC Restorani u Beogradu

Kako odabrati prave higijenske slivnike prilikom renoviranja? Pravo rešenje je ACO Hygienefirst... Restorani brze hrane, popularni KFC, na zahtevnim lokacijama u Beogradu (Studentski trg i TC Stadion) su se odlučili za ACO higijenske slivnike. Ovim je omogućeno efikasno, sigurno i higijensko odvodnjavanje dok je tretman masti rešen puštanjem u rad ACO LipuJet separatora masti.


Belgrade Waterfront

I ove godine, za projekat Beograd na vodi, poznat kao i Belgrade Waterfront, naša kompanija ACO Srbija i Crna Gora je nastavila sa isporukama ACO proizvoda. Ove godine akcenat je bio na pejzažnoj arhitekturi i zaštiti stabala...ACO Wotan zaštita stabala, ACO AccuGully...

Ulice grada Beograda

Ulice grada Beograda... Nije sve do majstora, ima nešto i do proizvoda... ACO Šaht poklopci u ravni sa asfaltom! I zato ove poklopce možete naći na svakom koraku.

Kriva čaršija, Svilajnac

Prva faza rekonstrukcije pešačke zone u Svilajncu, popularne Krive čaršije, je pokazala novo lice jedne od najstarijih svilajnačkih ulica. Na veliko oduševljenje građana, obnova je, obuhvatala i izradu fontane na Trgu Stevana Sinđelića. Za novi izgled ulice, koja godinama opstaje zadržavajući funkciju koju je imala od nastanka kao čaršija - trgovački deo varoši, i njeno optimalno odvodnjavanje pobrinuli su se diskretna i funkcionalna rešenja naše kompanije: ACO TopTek poklopci, ACO Multiline kanali sa Slottop rešetkom


Stadion Kraljevica, Zaječar

Stadion Kraljevica u Zaječaru je moderan sportski objekat, izgrađen po najvišim evropskim i UEFA standardima sa kapacitetom za preko 8.000 gledalaca. Za sigurno i brzo odvodnjavanje, na ovom značajnom projektu, izabrani su proizvodi naše kompanije: ACO Monoblock, ACO Multiline, ACO TopTek, ACO Combipoint...

ACO Srbija i Crna Gora

Videli ste deo naših referentnih objekata i projekata za 2023 godinu, one koje smo smatrali najznačajnijim i koji su obeležili proteklu godinu.

Nadamo se još većim projektima u budućnosti, koje ćemo realizovati zajedno sa Vama. Hvala Vam što gradite budućnost sa nama.

Nastavljamo u 2024 godini.


Sajmovi, seminari, kongresi i manifestacije

Kratki pregled bitnijih događaja na kojima smo učestvovali ove godineACO Akademija

Jedna od stvari na koje smo jako ponosni je rad ACO Akademije

ACO Akademija u 2023 godini

ACO Akademija je otvorena za sve koji žele da nauče više o upravljanju površinskim vodama i vodama unutar objekata. Predavanja i radionice namenjene su projektantima, arhitektama i izvođačima radova, kao i svim partnerima i saradnicima kompanije kojima će naši stručnjaci preneti znanje o tome na koji način im rešenja kompanije ACO mogu pomoći prilikom izvođenja njihovih projekata.

Do sada, ACO Akademiju je od otvaranja 2019 godine, organizovano, posetilo preko 300 gostiju iz preko 50 različitih kompanija. Održano je 55 prezentacija, a u 2023. godini smo organizovali ACO RoadShow prezentaciju u Subotici.

ACO RoadShow


24.03.2023 - Salaš Zvonko Bogdan, Subotica, Srbija


Tim ACO Srbija i Crna Gora

Predstavljamo naš tim... Ljudi, jubileji, proslave i druženja...Jubileji


Godišnjice u kompaniji ACO Srbija i Crna Gora

I u ovoj godini smo imali značajne jubileje i godišnjice koje smo na adekvatan način i obeležili. Naravno uz prigodne poklone za kolege koji su proslavili 5 godina u kompaniji ACO Srbija i Crna Gora.

Ivan Milovanović - 5 godina

Head of Sales

Vladimir Milošević - 5 godina

Area Sales Manager za region Sever (N)

Radujemo se budućim obeležavanjima. :)

Ivan Milovanovic Jubilej 2Ivan Milovanovic Jubilej

Ivan Milovanović - 5 godina u kompaniji ACO Srbija i Crna Gora

Vladimir Milosevic Jubilej 2Vladimir Milosevic Jubilej

Vladimir Milošević - 5 godina u kompaniji ACO Srbija i Crna Gora

Proslave i druženja
Stručna putovanja


Sajam BAU - Minhen, Nemačka

Sajam BAU je vodeći svetski sajam arhitekture, materijala i građevinskih sistema i na jednom mestu okuplja sve koji su uključeni u planiranje, izgradnju i projektovanje objekata… Kompanija ACO je iskoristila ovu priliku da mnogobrojnim posetiocima uživo prezentuje inovativna rešenja i nove proizvode. Deo našeg tima je, zajedno sa grupom svojih saradnika, imao to zadovoljstvo da bude gost na štandu i da direktno od kolega iz Nemačke dobije detaljne informacije i objašnjenja o ACO novitetima.