NordArt – Severno Nemački prozor u svet umetnosti

 

Neki smatraju da je severna Nemačka sumorna, ali njena lepota je nesporna. Malo izložbenih prostora može da izrazi svoju jedinstvenu atmosferu kao Carlshütte, nekadašnja livnica gvožđa koja je bila po vođstvom Schleswig and Holstein. Ovaj deo Büdelsdorf-a je impresivni industrijski spomenik. Sa svojim istorijskim zgradama, ogromnim izložbenim prostorom, prostranim parkom sa starim kafićima i izložbenim kafićima, Kunstwerk Carlshütte se tokom godina razivo u veoma posebno mesto za izložbe, koncerte, čitanje, pozorišne predstave i filmske projekcije.

NordArt se od 1999. godine pozicionirao kao jedna od najvećih izložbenih manifestacija savremene umetnosti u Evropi koja se priređuje u letnjim mesecima svake godine. NordArt sam po sebi predstavlja umetničko delo. Više od dvesta međunarodnih umetnika, odabranih od strane žirija, predstaviće sveobuhvatnu panoramu savremene umetnosti. Svako umetničko delo ne samo da govori samo za sebe već stvara potpuno novu perspektivu u jedinstvenom okruženju Carlshütte-a i njemu susednog istorijskog parka skulptura.

 

Jovanka Stanojević je prošle godine stvorila jedno od najomiljenijih umetničkih dela po oceni naših posetilaca NordArt - muzeja moderne umetnosti. Njeno umetničko delo se zove “Otac”. Dobitnica je druge nagrade po oceni publike. Ove godine ona je ponovo gost NordArt-a sa svojim novim umetničkim delom. Jedini materijal su čačkalice.

 

Omiljena umetnička dela: Uskoro ponovo počinje naša kampanja „Omiljena umetnička dela“.

Želeli bismo da znamo kako i žašto Vas umetnička dela NordArt-a inspirišu. Zato se nemojte iznenaditi ukoliko dobijete poziv za učešće prilikom Vaše naredne posete.

PsychEmerging (no. 1 – 9) “ od Diego Gammuto (IT)