ACO DRAIN® Monoblock® RD je jedinstveni monolitni sistem linijskog odvodnjavanja razvijen da zadovolji najviše zahteve po pitanju sigurnosti, izdržljivosti i dugotrajnosti u svim mogućim uslovima i poljima primene. Svojom robustnom konstrukcijom ispunjava uslove za ugradnju čak do klase opterećenja F900.

Jedinstvena monolitna konstrukcija garantuje izuzetno visok nivo bezbednosti i stabilnosti na svim transportnim površinama sa zahtevom za linijskim odvodnjavanjem. Veliki profil kanala i V-profil omogućavaju brzo površinsko odvodnjavanje. Jednostavan modularni princip sa samo sedam elemenata sistema brzo i jednostavno osigurava rešenja za sva područja primene.

Nakon ugradnje sistem je u potpunosti siguran od vandalizma ili krađe rešetke, što ga čini izuzetno pogodnim za primenu u školskim dvorištima i igralištima gde nedostatak rešetke može biti izuzetno opasan, kako na stadionima gdje se demontaža rešetke može zloupotrebiti.

ACO Monoblock® je pobednik zahvaljujući jednostavnoj i minimalnoj upotrebi elemenata sistema. Elementi za povezivanje nisu potrebni. Integrisani sigurnosni žljebovi osiguravaju vodonepropustan spoj između pojedinih elemenata prema SRPS EN 1433 zahtevima. Kanal se jednostavno čisti ispiranjem pod visokim  ili niskim pritiskom. Revizioni element sa izvadivom rešetkom osigurava slobodan pristup celom odvodnom kanalu.

ACO Monoblock® idealan je za korišćenje na mestima sa najvišim sigurnosnim zahtevima, kao što su aerodromski terminali i auto-moto trkališta jer je eliminisana opasnost od nezgoda zbog nedostataka ili pogrešno postavljenih rešetki.

Karakteristike proizvoda:

 

¡  Dostupni u priprodnoj i antracit boji zbog boljeg uklapanja u različite završne površine (asphalt, beton, kocka)

¡  Nominalne širine 100, 150, 200 i 300mm

¡  Klase opterećenja do F900

¡  Svi elementi imaju V-profil zbog boljih hidrauličkih karakteristika

Područja primene:

 

¡  Autoputevi

¡  Poprečno odvodnjavanje saobraćajnica

¡  Industrijeske površine

¡  Aerodromi

¡  Rečne i morske luke

¡  Površine namenjene kontejnerskom transportu

¡  Staze za auto i moto trke

ACO Monoblock® dodatni elementi sistema

ACO Monoblock® revizioni element
ACO Monoblock® sabirno okno
ACO Monoblock® – čeoni poklopci sa odvodom
ACO Monoblock® – čeoni poklopci bez odvoda
ACO Monoblock® adapteri toka