ACO Inox Box kanali za odvodnjavanje u prehrambenim industrijama (komercialnim kuhinjama) od nerđajućeg čelika         

ACO Inox HygieneFirst philosophy

 

 

  Principi higijenskog dizajna

Higijenske osobine dizajna

  • Odgovarajući materijali (otpornost na koroziju u agresivnim sredinama)
  • Pristupačnost za čišćenje
  • Umanjenje broja skrivenih mesta za razvoj bakterija
  • Jednostavno sakupljanje i čišćenje ostataka hrane
  • Projektovanje sa osvrtom na održavanje
  • Zaštita od mirisa i povratnog toka

Bezbednosna funkcija

  • Protivklizna površina
  • Efikasno uklanjanje površinske vode
  • Proizvodi prilagođeni za određeni tip kuhinjske opreme
  • Robusnost i postojanost uz mogućnost redovnog održavanja

Osobine postojanosti i funkcionalnosti

  • Efekat samočišćenja
  • Protočnost slivnika usklađena sa zahtevima površine koja se odvodnjava
  • Brza podrška projektantima u skladu sa zahtevima projekta
  • Pristupačnost linijama za odvodnjavanje
  • Potpuno pikopasavizirana površina koja sprečava koroziju
  • Testirani i sertifikovani prema EN 1253

 

 

Specijalizovan sajt za odvodnjavanje u komercijalnim kuhinjama:

ACO KitchenDrainage

    Filozofija koja nas vodi i štiti naše korisnike. To je posvećenost kompanije ACO najstrožijim higijenskim zahtevima.

 

ACO. The future of drainage.

ACO je globalni lider u rešenjima za odvodnjavanje. Mi smo posvećeni budućim zahtevima tržišta i rastućim industrijskim standardima. U sektoru hrane, ACO se bavi promenama u prehrambenoj industriji i rastućom važnosti higijene i higijenskog dizajna.

Naša rešenja dotiču dva najveća zahteva u industriji hrane: smanjuju rizik od kontaminacije hrane i optimizuju troškove čišćenja. Mi primenjujemo principe higijenskog dizajna koji su uobičajeno rezervisani za opremu u kontaktu sa hranom jer verujemo da su higijenske karakteristike ključne.

 

Mi to zovemo HygieneFirst filozofija.

ACO stvara rešenja koja su finansijski pristupačna ali apsolutno bez kompromisa kada je sigurnost hrane u pitanju. Sistemi odvodnjavanja su naročito važni kad je u pitanju prisustvo listerije i mogu biti izvor kontaminacije hrane. Odvodnjavanje se obično ne smatra presudno važnim segmentom u prehrambenoj industriji. Međutim, loše projektovanje odvodnjavanja dovodi do skupog čišćenja i održavanja a u najgorem slučaju dovodi do kontaminacije hrane.

 

Kompetentnost u proizvodnji

Sva naša znanja i stručnost  u oblasti  higijene i odvodnjavanja  su prisutni u dizajnu proizvoda  koji oživljavaju  u našim  namenski građenim proizvodnim centrima. ACO koristi napredne tehnologije kako bi osigurao da do klijenata  stignu proizvodi najboljeg kvaliteta. Nerđajući čelik seseče na laserskoj CNC mašini. Zaobljeni unutrašnji uglovi veći od 3mm se izrađuju dubokim izvlačenjem.  Zavarivanje se vrši uz pomoć automatizovanih robota za zavarivanje.

Sa više od 30 godina iskustva u proizvodnji nerđajućeg čelika, ACO konstantno usvaja nove tehnologije i procese koji podržavaju  našu HygieneFirst filozofiju i ispunjavanju najviše higijenske zahteve.

 

Partnerstvo

ACO ima aktivnu ulogu u profesionalnoj zajednici prehrambene industrije.  ACO je član EHEDG organizacije (Evropska grupa za higijenski inženjering i dizajn) gde pomaže u definisanju  budućih smernica u higijenskom odvodnjavanju. Takođe smo član FCSI (Konsultanti u internacionalnom udruženju prehrambene industrije) gde  pomažemo u edukovanju konsultanata za prehrambenu industriju, kroz CPD program.

 

 

 

 

Više podataka i video prezentacija naše filozofije na:

HygieneFirst

 

Tipovi rubova Box kanala

 

          Standardni rub

Produženi rub za plitku hidroizolaciju

                 Vinilni rub

                                                                     Higijenski donji deo slivnika

Više detalja na sajtu:

Inox Box kanali

 

Higijenski standardi

U cilju da se održi čistim i higijenskim okruženje u oblasti pripremanja hrane, nophodno je da elementi za drenažu budu dizajnirani i proizvedeni po strogim standardima koji obezbeđuju da mogućnost zadržavanja bakterija u njima bude svedena na minimum.

 

Zaštita od klizanja

Posledice klizanja u pogonima za proizvodnju hrane i kuhinjskom prostoru mogu biti veoma ozbiljne jer se nezgode mogu dogoditi, uzimajući u obzir visoke temperature namirnica kao i površina za pripremanje hrane. U situacijama gde je neohodno da se izbegne klizanje, treba razmotriti izbor protvklizne rešetke. Iz tog razloga ACO proizvodni program uključuje i protivklizne rešetke.

 

Sertifikati

ACO Inox Modular kanali su izrađeni i testirani u skladu sa normom SRPS EN 1433 (Norma koja se odnosi kanale za odvodnjavanje za kolski i pešački saobraćaj).

 

 Dodatna uputstva

ACO završna obrada Inox slivnika i kanala.pdf

51 KB

ACO čišćenje Inox slivnika i kanala.pdf

247 KB

ACO Inox slivnici i Box kanali uputstvo za ugradnju

 

 Više detalja ugradnje možete naći u našoj brošuri ACO Inox Box kanali