ACO Aplex cevne prvodnice kao zaštita od prodora podzemnih voda u objekat.                 

Kako bi osiguralo pouzdano i trajno rešenje prilikom prolaska cevi kroz betonski zid podruma, ACO nudi vodozaptivne Aplex cevne provodnice.

ACO Aplex cevne provodnice postavljaju se na spoljne zidove objekta, a nakon bušenja i vađenja betonskog jezgra. Aplex zaptivni ulošci direktno se postavljaju u izvedeni otvor.

 Cevne provodnice izrađuju se za prolazak cevi spoljnog prečnika od 15 do 275 mm.

Cevne provodnice su sofisticirano i sigurno rešenje za vodonepropusne prodore sa prednošću jednostavne i brze ugradnje. Preduslov za kvalitetnu ugradnju je besprekorno bušenje. Da bi se postiglo dobro zaptivanje, površina bušotine po celoj dužini mora biti obložena sredstvom za zaptivanje kako bi se sprečilo da na pozicijama provodnica ulazi voda i gas.

PREPORUKA:

Zbog mogućnosti pojave mikro-pukotina na površini usled bušenja otvora, betonske površine potrebno je tretirati sredstvima za zaštitno zaptivanje duž cele dužine otvora, pre same instalacije zaptivnog prstena.

Cevne provodnice Aplex mono (sadrže jednu zaptivku) ne osiguravanju vodonepropusnost u područjima visokih podzemnih voda.

Cevne provodnice Aplex duo (sadrže dve zaptivke) koristimo za područja sa mogućnošću pojave podzemnih voda pod pritiskom.